dilluns, 21 de març del 2011

4-07-2008

Protesta a la inauguració del Parc Central

L’Assemblea de Joves de Poblenou reivindica un Casal de Joves, exigint responsabilitats als polítics.

Aquest diumenge l’Assemblea de Joves de Poblenou ha donat el tret de sortida de la primera fase de la campanya “El jovent al barri no hi tenim lloc!”, amb la demanda d’un casal de joves a Poblenou. L’AJP ha triat l’escenari de l’acte d’inauguració del Parc Central de Poblenou per la seva rellevància local i la gran expectació veïnal que suposava, i per la presència dels líders polítics de l’Ajuntament i del Districte de Sant Martí. La demanda d’un Casal de Joves és la demanda d’un espai que considerem imprescindible per a què el jovent poblenoví pugui desenvolupar les seves inquietuds, ja sigui mitjançant la promoció de l’associacionisme, realització de tallers, activitats o cultura popular.
Amb aquest reclam l’Assemblea ha volgut assenyalar els responsables polítics de l’incompliment d’aquest fet, l’Administració de la ciutat i del Districte. En aquest sentit l’AJP ha fet entrega del manifest de la campanya als veïns i veïnes poblenovines i als representants polítics, Imma Mayol (ICV), Xavier Trias (CiU), Alberto Fernández Diaz (PP) i al regidor del districte Francesc Narváez (PSC), exigint-los compleixin  els compromisos assumits amb el Pla d’Acció del Districte  2007-2011 i el Pla Jove 2006-2010.
Posada en escena
Conjuntament amb companys de l’Assemblea per l’habitatge digne del Poblenou s’ha escridassat als polítics quan aquests inauguraven des de l’escenari el Parc Central del Poblenou, criticant la inversió dels més de 18 milions d’euros que ha suposat, més el cost del manteniment dels seus jardins, d’origen no mediterrani. Finalment quan l’alcalde, Jordi Hereu (PSC), s’acomiadava dels veïns, un membre de l’AJP s’ha apropat a l’escenari i li ha demanat si podia respondre en públic a la demanda del Casal de Joves davant l’atenta mirada dels veïns. L’alcalde optà per marxar juntament amb la resta de polítics fet que ha aprofitat immediatament l’Assemblea de joves per desplegar en front l’escenari la pancarta “El jovent al barri no hi tenim lloc! Volem un Casal de Joves”, i llegir el manifest davant veïns i càmeres.

Amenaces
En els discursos, Francesc Narváez, regidor del districte, ha estat prou explícit quan ha dit: -tenim aquí al costat la Guàrdia Urbana per aquelles persones que tinguin un comportament ‘incívic’ al parc. O el mateix comportament dels efectius de la Guàrdia Urbana quan intentaven posar traves a la demanda de que els polítics passessin comptes als veïns mantenint una clara actitud intimidadora front els col·lectius que estaven protestant per les polítiques especulatives de l’Ajuntament de Barcelona.  Alhora, persones que s’han identificat com a personal del Districte, s’han dirigit als membres de l’assemblea suggerint en to burlesc que el casal de joves de Poblenou es podria col·locar a dalt del gratacels situat al final del carrer Pere IV.


Suport popular
Des de l’Assemblea de Joves de Poblenou a partir d’aquest acte i comprovant les mostres de suport i d’interès per la campanya rebudes per parts de molts dels veïns i veïnes que assistien a la inauguració, creiem tirar pel camí correcte i seguirem endavant amb aquesta campanya amb més convicció que mai. De la mateixa manera que ens encoratja veure que no som els únics que no ens quedem de braços creuats davant les polítiques administratives, i mostrem així, la nostra solidaritat amb els altres col·lectius presents a l’acte, com els treballadors de Parcs i Jardins afectats per la privatització dels seus llocs de treball i la Plataforma per a l’Habitatge Digne.
El jovent al barri no hi tenim lloc!
El 22@ especula i roba!
Assemblea de Joves de Poblenou


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada