divendres, 18 de març del 2011

dimarts 6 de gener de 2009


El disseny i les persones: el Parc Central del Poblenou



Un dels luxes de viure en una ciutat tan gran com Barcelona és tenir un parc al barri. I al Poblenou en tenim un acabat d'estrenar i maquíssim, just davant de casa.
El Parc Central del Poblenou és un parc de 5,5 hectàrees, dissenyat per l'arquitecte francès Jean Nouvel. Està dividit en 3 zones i és preciós per passejar-hi, amb gespa i una plaça maquíssima per anar-hi amb els nens quan fa bon temps. A més, hi ha unes taules de ping-pong que sempre estan plenes de gent, i unes pistes de bàsquet on a vegades hi ha gent jugant.
No obstant, és una pena que tenint un parc tan gran moltes mares i pares acabem caminant més per anar a altres places com la del davant de l'ambulatori de Lope de Vega. Per què? Doncs perquè en 5,5 hectàrees de terreny, i en una ciutat amb un temps envejable, no hi ha cap tobogan, ni gronxador, ni balancí, ni tren o casa de fusta, ni animalet amb molles. Res. Les zones infantils es limiten a uns ferros i cordes per escalar, i un arener amb poca sorra. I pensem que en un parc tan gran ja hi podria haver una zona infantil almenas tan bona com en qualsevol altre lloc del barri. Deu ser que haches parc no està pensat per jugar? Costaria tant afegir uns gronxadors com Déu mana?
Entre unes quantes mares hem decidit recollir firmes per demanar que s'hi posin jocs per a la canalla, us hi podeu afegir a l'adreça web de més avall.
A vegades el disseny sembla que estigui renyit amb el dia a dia i amb el sentit pràctic de les coses. Ens preguntem si Jean Nouvel i els seus col·laboradors solen anar amb els seus fills o néts al parc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada